Den nye Golf Variant – mere plads, mere Golf

  • Golf Variant. Den nye generation af den praktiske allrounder introduceres i starten af 2021.
  • Mere rummelighed. Volkswagen har gjort den nye Golf Variant 66 mm længere og øget bagagerummet, der rummer op til 1.642 liter
  • Mere komfort. Længere akselafstand øger benpladsen ved bagsædet med 38 mm til imponerende 941 mm.
  • Mere dynamik. Med sit lange tag og muskuløse designudtryk er Golf Variant mere sportslig end nogensinde.
  • Mild hybrid. Golf Variant kommer med nye 1,5 eTSI-motorer med mild-hybrid-teknologi og motoreffekt på op til 150 hk
  • Mere digital. Instrumenteringen i den nye Golf Variant er 100 % digital og byder på et nyt ergonomisk koncept.

Volkswagen fortsætter med at udvide modeludvalget af Golf 8 og efter introduktionen af den ikoniske 5-dørs hatchback, er turen nu kommet til præsentationen af stationcarversionen – Golf Variant. Hvad angår design og teknologi har den nye Golf 8 Variant udviklingsmæssigt taget et stort skridt og repræsenterer et nyt højdepunkt i den klassiske models mangeårige historie. I en tid hvor SUV- og crossover-modeller fylder meget, demonstrerer den nye Golf Variant med sit design, teknologi, fleksibilitet og rummelighed, at der er masser af potentiale i det traditionelle stationcar-koncept.

Fuldvoksen og dynamisk

Den nye Golf Variant er en fuldvoksen stationcar med design-DNA fra et ikon. Rummelighed og brugsværdi er øget markant, alligevel er designet mere dynamisk end nogensinde før. Foran og hen langs siderne til og med B-stolperne deler den traditionelle 5-dørs Golf hatchback og den nye Golf Variant de samme ikoniske konturer, mens den bageste del af Variant-versionen besidder et selvstændigt designudtryk. Takket være den skarpe skulderlinje, der løber gennem dørhåndtagene og bagud, og den brede C-stolpe med det markante knæk samt en mere skrående bagrude har Golf Variant fået et mere dynamisk designudtryk.

En længere akselafstand har ændret på bilens proportioner, og resultatet er en Golf Variant, der nu visuelt forekommer længere, lavere og mere elegant. Den nye generation af Variant er 4.633 mm lang og har nu en akselafstand på 2.686 mm (henholdsvis 349 mm og 66 mm længere end forgængeren). Til sammenligning har den 5-dørs Golf 8 en totallængde på 4.284 mm og en akselafstand på 2.619 mm, mens bredde og højde er identisk for de to modeller.

Mere længde betyder mere plads. De ekstra centimeter i længde og akselafstand kan frem for alt mærkes i interiøret, hvor fem passagerer kan indkvarteres komfortabelt. Den ekstra plads i interiøret er mest mærkbar ved bagsædet, hvor den maksimale benplads øges fra 903 til 941 mm. Passagererne kan opbevare deres bagage i et generøst dimensioneret bagagerum, der rummer op til 611 liter, når det pakkes helt op til toppen af bagsædets ryglæn (6 liter mere sammenlignet med Golf 7 Variant).

Når bagsædet er foldet ned, og det integrerede bagagenet er monteret på bagsiden af forsædernes ryglæn, kan bagagerumskapaciteten øges til 1.642 liter (22 liter mere end i forgængeren). Bagagerummet er udstyret med praktiske posekroge, fastgørelsesringe og belysning. I højre side er der en 12 V og 230 V-stikdåse samt styringen til den elektrisk betjente trækkrog (ekstraudstyr). Hvis begge hænder har travlt med at holde indkøbsposer eller bagage, kan Golf Variant udstyres med en elektrisk betjent bagklap (ekstraudstyr), der alternativt kan åbnes via den sensorstyrede bagagerumsåbner ved blot at bevæge foden under bilens bagkofanger.

48 V-mild-hybrid og TDI-diesel med dobbeltdosering. Golf Variant tilbydes med de samme super effektive TSI- og TDI-motorer, der kombinerer imponerende brændstoføkonomi med suveræn motorkraft og kørekomfort. Det gælder især de nye 130 og 150 hk stærke 1,5 eTSI-motorer med 48 V-mild-hybrid-teknologi og 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse, der udover et mærkbart lavere brændstofforbrug også har en yderst harmonisk igangsætning takket være assistance fra bilens elektriske systemer.

De nye 2,0 TDI EVO-turbodieselmotorer er et andet eksempel på motorer, der sætter standarden i forhold til raffineret motorkraft, forbrug og emission. Her reducerer det nye Twin dosing-system – der kører med dobbelt AdBlue®-injektion og to SCR-katalysatorer (Selective Catalytic Reduction) – signifikant NOx-emission, og gør TDI-turbodieselmotorerne til nogle af verdens reneste.

Standardudstyret i en Golf Variant er omfattende og omfatter bland andet Digital Cockpit, Ready2Discover-infotainmentsystem, Lane Assist, Car2X, Adaptiv Fartpilot med køkørselsfunktion, App-Connect og nøglefri start/stop.

Golf Variant forventes introduceret i starten af 2021, og de danske priserne er på nuværende tidspunkt ikke fastlagt. 


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk